Wouter Gijsberts loopt in straf tempo naar parcoursrecord in derde Keppelrun

 

Door Benno Stevering

HOOG-KEPPEL – Wouter Gijsberts uit Doetinchem liep zondagochtend tijdens de derde Keppelrun in hoog tempo naar een nieuw parcoursrecord op de tien kilometer met een tijd van 33.39 minuten. Langeafstandsloper Mark Groeneweg uit Dieren, winnaar van de vorige editie, eindigde dit keer als tweede met een nette tijd van 35.08 minuten. Freddy Dekker uit Lichtenvoorde finishte net achter Andries van der Wal uit Velp als vierde.

Wouter Gijsberts, woonachtig in Doetinchem liep een sublieme race. Vanaf kop wist hij de wedstrijd makkelijk naar zijn hand te zetten. Met name in de eindfase wist hij er nog een hoge snelheid uit te persen. Gijsberts over zijn zege: ‘’Ik was weg vanaf de start. Niemand wist bij me in de buurt te blijven. Vorig jaar heb ik de vijf kilometer hier gewonnen. Het is een mooie loop. Ik wilde me nu wel eens laten zien op de tien kilometer. En als je dan direct het parcoursrecord aanscherpt mag je meer dan tevreden zijn! Ook het publiek langszij werkte debet aan een goede prestatie. In april won ik de Paasloop in Kilder. In november werd ik in de halve marathon van Doetinchem tweede. Ik vind het prettig dat ik de draad weer opgepakt heb. Met deze winnende tijd in Keppel heb ik mijn conditie aardig op peil kunnen brengen. In oktober hoop ik me te kunnen melden bij de commando’s, waarna we weer verder zullen zien of we dit niveau met hardlopen kunnen vasthouden.’’  Ook marathonloper Mark Groeneweg uit Dieren, een geduchte tegenstander, wist niet bij Gijsberts in de buurt te komen, wel liep hij een uitstekende wedstrijd.

Groenweg liep dit jaar twee zware marathons kort achterelkaar. In Enschede noteerde hij 3.03 uur. De onlangs gelopen HanKan marathon in Arnhem wist hij op naam te zetten met een tijd van 2.50 uur. ‘’Momenteel maak ik veel duurkilometers. Dat gaat me makkelijk af.  Als ik straks thuis kom heb ik ruim dertig kilometer gelopen. Ik ben hardlopend gekomen naar Keppel. Dit was een mooie test voor de Veluwe Trail, een ultraloop over de Posbank. Ik heb Gijsberts wel heel lang in het zicht gehouden. Als ik in het dorp bij Keppel niet teveel geklungeld had bij het lusje was ik misschien nog onder de 35 minuten gedoken. Maar dat was niet genoeg om Gijsberts te kloppen. Hij is immers een hele sterke loper!.